The Piedmont (Sales Center) by Raynon Chiu
2018 - 2019, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
The residence which is near the mountains and by the river, shares the abundant natural biological scenery. Clients hope to build a Landscape residence with traditional Culture of Southern China, to create a mental living. That is, back to the mountain, river, and nature.
Creativity
The designer extract and purify the special  black bricks and grey tiles elements owned by Lingnan landscape only, and recombine the beam column construction and Chinese element of sloping roof, so that the bright and new space element could be fully used from the interior ceiling to the whole parts. Getting rid of the traditional bookshelf extracted by bamboo, adding the rotate and push-and-pull function of the grille effectively controls the illumination ratio.
Design Challenges
The designer extract and purify the special  black bricks and grey tiles elements owned by Lingnan landscape only, and recombine the beam column construction and Chinese element of sloping roof, so that the bright and new space element could be fully used from the interior ceiling to the whole parts.
Production Technology
Marble, metal, wood veneer, hard inclusion, aluminum rectangular tube
       
     
©2001-2019 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.