Flexibility (Residence) by Chien Hao Tseng
2017 - 2018, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
We have changed the traditional Taiwanese way of living with a big TV wall in the living room, and we minimize the use area of television. These changes will increase the spaces available, allowing a better interaction between family and friends under one roof.
Creativity
We aimed to challenge the need for “flexible” by providing an unfoldable option for inner city living in the 125m2 apartment in Taoyuan, Taiwan. The open-plan space of this one-big-room apartment was divided into two areas to separate private and communal area with a sliding partition.
Design Challenges
The challenge in this case is how to convince owners to use an almost completely open plan and to just use sliding partitions as a separation between public and private spaces.
Production Technology
We use a series of glass and steel partitions that play a key part in subdividing areas, providing additional functions, offering privacy, and creating visual separation that also reflect the surrounding materials, creating a sense of disorientation by reflection and perspective.
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.