Foothill Residence (Reside) by Kris Lin
2016 - 2017, Golden A' Interior Space and Exhibition Design Award Winner
Inspiration
It uses some oriental element ,such as bridge, waterfall, feance ,waterspace ,lotus and dry landscape. By introducing dry landscape and layout of plants, a unique space feeling is created through alternating layers.
Creativity
This is a 6-floor single-family villa equipped with lift.The overall layout of the building is pursuing leisure and artistic functions. The most special feature of the villa is that it has two floors underground as well as four floors aboveground. Generally, the impression of basement is associated withdarkness, moist, insufficient light andbad air circulation. To break the intrinsic impression towards basement, we have boldly re-designed the space and carried out overall reconstruction.
Design Challenges
The impression of basement is associated with darkness, moist, insufficient light and bad air circulation.To break the intrinsic impression towards basement, we have boldly re-designed the space and carried out overall reconstructionwithout changing the main structure.
Production Technology
landscape pattern marble, wood ,lati wood.
       
     
©2001-2018 DesignMag, All Rights Reserved. The Designs featured in these pages belongs to their respective owners, Design Magazine has been granted right to use the images.
Do you want to get featured in these pages? Join A' Design Award and Competition, your winning designs will appear in thousands of pages not just this one!.
We Also suggest you to check: DesignAmid Magazine. DesignAmid is an international design magazine about design, lifestyle, arts and occasionally design research.